Tervetuloa tutustumaan sähköiseen tenttipalvelu EXAMiin! Uusille nettisivuille on koottu perustietoa EXAMista ja palvelun käytöstä sekä lisätietoa siitä, miten organisaatio voi päästä mukaan EXAMin käyttäjäksi. Ajankohtaista-osion alle päivitämme säännöllisesti viimeisimpiä kuulumisia EXAMin kehitystyön parista.

EXAM on moderni ja helposti laajennettava ratkaisu korvaamaan perinteiset paperitentit ja nykyiset akvaariotenttijärjestelmät. Se tukee vuorovaikutteisesti opiskelua ja samalla vähentää opettajien ja opintohallinnon valmistelutyön määrää. EXAM helpottaa ja nopeuttaa opettajien työtä ja mahdollistaa opiskeljoille entistä joustavammat opintomahdollisuudet. Nettisivuilta löydät sekä opettajien että opiskelijoiden kokemuksia EXAMin käytöstä.

EXAM-järjestelmä on lähtöisin kymmenen suomalaisen korkeakoulun halusta tuottaa kokonaan uusi, digitalisoituvan opiskeluympäristön vaatimusten mukainen ja sen mahdollisuuksia hyödyntävä tenttijärjestelmä. Yhteistyö aloitettiin vuonna 2014 CSC:n ja Arcusys Oy:n (nyk. Valamis) tuella. Laajalla kehittämisyhteistyöllä tavoiteltiin yleisempiä hyötyjä, kuten tutkimuspohjaista hyvien käytäntöjen tunnistamista ja tukemista, toimintaprosessien harmonisointia, vakioituja tiedonsiirtomenettelyjä sekä yhteentoimivuutta opintohallinnon perusjärjestelmien kanssa.

EXAMia on kehitetty tehokkaasti ja versiohistoriaa on kertynyt jo versioon 4.0 asti. Versioiden myötä yksinkertainen esseetentti on saanut seurakseen uusia kysymystyyppejä, kypsyysnäyteprosessin tuen, arvioinnin työkaluja ja nyt viimeisimpänä tuen tenttien kysymyskohtaiselle arvioinnille. Tällä hetkellä kehitetään EXAMin yhteiskäyttöisyyttä, joka ensivaiheessa mahdollistaa tenttitilojen yhteiskäytön korkeakoulujen välillä. EXAM on myös osa vuonna 2018 aloittanutta DigiCampus-kehittämishanketta, jonka yhtenä tavoitteena on edistää opiskelun etenemisen joustavuutta EXAMia kehittämällä.

EXAM-tenttijärjestelmän ylläpidosta ja jatkokehittämisestä vastaa korkeakoulujen EXAM-konsortio, johon kuuluu tällä hetkellä 27 korkeakoulua. Käy katsomassa kaikki mukana olevat organisaatiot yhteystiedot-sivulta ja ota rohkeasti yhteyttä. Lisätietoja konsortiosta ja liittymisestä löydät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: